Панаира на Vira

септември 4, 2012

Така работи вселената

Filed under: дневник — Етикети: — Диана @ 7:10 am

За работата с енергиите. Защото то си е чиста проба работа, а всичко е енергия, така че…
Уточнявам от самото начало – това е духовна работа. Няма нищо общо с магьосничеството и внушението. Сами ще видите, че се отнася до намерението и свободния избор на всеки отделен човек.
Меган ми подаде началото на тази тема. Когато пиша подобни неща, аз включвам много информация, която съм прочела в книгите, в момента най-вече от Крион, но винаги такава, която сама съм осмислила и която се отнася за неща, в които имам и собствен опит.
И така, как се работи с енергиите?
Има цел, т.е. намерение да проявиш конкретно нещо в живота си, и четири лесни стъпки до нея.
Лесни – за тези, които вибрират на по-високо ниво, защото те по-лесно ще се справят с енергийната работа. За другите в началото ще е по-трудно. Но самата работа с енергиите повишава вибрациите.
Какво значи да вибрираш на по-високо ниво? В най-общи линии означава да си по-осъзнат, пробуден, чувствителен за нещата. В духовен и физически план. Това не е нещо, което може да се усети пряко, нито пък външно личи по някакъв начин. Човек го усеща може би единствено по това, че получава прозрения понякога, т.е. общува с Духа. Може да се научи да го прави и целенасочено (пак е работа с енергии).
Целта може да бъде всякаква – от мир на Земята до нещо много по-лично. Не се шегувам – мирът на Земята също може да бъде постижима цел, но ще изисква повече време, работа, вложена енергия, и ще е добре да не бъде цел само на един човек, а на по-голяма група хора, работещи заедно.
Затова някои хора са нарекли себе си енергийни работници или работници на светлината – защото работят в тази насока.
Преди да кажа четирите лесни стъпки, бих искала да засегна и въпроса за резултатите от тази енергийна работа. Те не винаги са толкова бързи и толкова отчетливо осезаеми, което кара хората да се съмняват дали всичко това е истина. За по-напредналите съмненията са неоснователни, защото те развиват способност да ЧУВСТВАТ истинността й. Това мога да го потвърдя от собствен опит.
Вие обаче можете да сътворявате само за себе си. Ако намерението ви включва и друг човек, то и двамата трябва да дадете съгласие на едно по-висше ниво, да съ-творите. Едва тогава нещата могат да започнат да се материализират. И за това материализиране е нужно време. Нужно е да се създаде синхронност, много неща да съвпаднат по подходящия начин. Нарича се «Божественото време». В случая с мира на Земята е нужно съгласието на много хора и Божественото време е доста дълъг период, и все пак в новата енергия не става въпрос за хилядолетия, дори за столетия, а само за няколко десетилетия.
Описвам всичко това, за да покажа защо понякога резултатите от работата е твърде трудно да се видят ясно и бързо. Има една много хубава притча по този въпрос, но сега, с нея, материалът ще стане твърде дълъг.
Ето и самите стъпки, които, както ще видите, не са просто поставяне на стъпалото един път и продължаване. Не, те са самата същина на работата.

Първа стъпка – РАДОСТ. Не е изненада, нали? Още преди да прочета за ролята на радостта в това съ-творчество, бях попитала Духа какъв е пътят (за конкретно нещо тогава), и той ми отговори недвусмислено – показа ми го с жива картина – Радост! – да, това беше отговорът, само това – Радост.
По думите на Крион първа стъпка (не са подредени по важност, всички са еднакво важни, просто са номерирани заради нашия линеен начин на излагане на нещата) е ПРАЗНУВАНЕ. Да отпразнуваш всичко, което се случва – и доброто, и лошото. Защото и най-лошите неща са тук, за да ни дадат нещо, не да ни вземат. Ако си уморен, раздразнен, отчаян, тъжен от нещо, отпразнувай и това. Радвай се. То е част от процеса. То е нужно за придобиването на мъдрост, на по-висше разбиране. Дори смъртта е дар, свързан с преодоляването и осъзнаването и също трябва да бъде празнувана. Знам, че е трудно да се разбере, но действително всичко случващо се в живота ни е уместно и е тук, за да ни учи и прави по-съвършени, мъдри, добри и състрадателни. Радвайте се, отпразнувайте всичко. Всичко. Отпразнувайте го искрено, колкото и да е трудно.

Втора стъпка – ВИЗУАЛИЗАЦИЯ. Знаете ли какво е визуализация? Аз си мислех, че знам – още преди години. Но не, не съм знаела докато не го изпитах. Тя се получи сама в пряка връзка с радостта.
Визуализация е да си представиш крайния резултат – целта е постигната, всички проблеми са решени. Представи си участниците в ситуацията – те са усмихнати, спокойни, някои се прегръщат, весели са. Всичко вече е наред. Можеш да почувстваш това спокойствие, радост и удовлетворение, да ги почувстваш сега.
Няма значение КАК се е стигнало до там. Не е нужно да казваш на Духа как да го направи. Ако му казваш КАК, го ограничаваш в неговите безгранични възможности. Просто си представи, че е вече направено, виж картината и усещай прекрасните емоции на онази ситуация от представата ти. Пренеси ги тук, чувствай ги сега. По този начин «запълваш празни енергийни места с енергията на решението». Ето това е визуализация.

Трета стъпка – ОТГОВОРНОСТ.
Тук ще използвам цитат. Смисълът отново е, че всичко, което ни се случва, е уместно и нужно. Че сами сме го избрали и сътворили. Че няма на кого да се сърдим и да не можем да простим. Човекът срещу теб има също да учи и да трупа своя опит от грешките си. Дълбоко е. Опитът ни в това отношение е много дълъг и постоянен, затова нека ви го представя засега само с думите на Крион:
«Ето и третото упражнение – може би най-трудното от всички: разгледайте ситуацията и си спомнете, че вие сте я създали. Толкова е сигурно, че сте я създали, обмисляйки грижливо плана от другата страна на завесата, колкото и това, че сега седите тук.  Такъв беше вашият план. «О, Крион, не знам, това е много трудно. Защо ми е да правя такова нещо със себе си, със своите близки?» Ще използвам един израз, който сме използвали и преди: желязото се кове с желязо. Вие се намирате между чука и наковалнята, в процес на Божествено коване. Всеки път, когато чукът слиза надолу, става трудно. Като че ли проблемите се увеличават, но това, което се оформя в крайна сметка, е един прецизен инструмент, остър в своята мъдрост и своето решение, инструмент със съвсем нов замисъл. Желязото се кове с желязо. И така, на едно ниво, за което дори не подозирате, вие сте избрали да се върнете и да бъдете изковани с мъдростта на Бога. Вие не за първи път правите такъв избор.»

Четвърта стъпка – Отказване от обетите (давам линк, защото вече писах за това).

Както във всяка работа, така и в тази (бих казала – особено в тази), има периоди на застой, на объркване, на спад. Това е вървене по духовен път, което изисква непрекъснато настройване и приспособяване към новите нива на по-големи възможности и по-фино боравене с енергията. Развиване на усет към нея, към проявленията й. Всяко покачване на по-високо ниво е свързано с период на спад. Периодите на спад в началото са по-продължителни, после стават по-кратки и по-лесно поносими. Понякога е трудно в такива моменти да изпитваш радост, но знаеш, че скоро тя ще се върне, по-истинска от всякога. И така ги преодоляваш. Това е работа. Не го забравяйте. Не е лесна колкото изглежда.
Но можете да си пожелаете всичко – да боравите с енергията на парите, на лечението, на самобалансирането и самоизцелението, на творчеството. Можете да материализирате всичко. Кажете го на глас и… работете. Това правя и аз. Ето – вчера заявих намерение да напиша този пост, не знаех дали ще съм способна да обобщя толкова много информация, но започнах и се получи.

Защо духовните хора медитират и изпълняват ритуали? Защото им е нужна много хармония и покой, за да творят по този начин. Създавайки покой и хармония за себе си, в пространството се отделя енергия, която създава в някаква степен хармония и покой за всички останали, за цялата Земя.

3 коментара »

 1. Докато четях, без да искам си запях „Ода на радостта“ :))) И използвах случая да й видя най-сетне текста на български – в превод от Асен Разцветников:

  Радост – ти дете на Рая,
  ти, божествен ясен плам!
  Ний пристъпваме в омая,
  о, богиньо, в твоя храм.
  Твоя светъл чар споява
  туй, що светски нрав дели,
  братя всички люде стават,
  щом с крила повееш ти.

  Хор
  Прегърнете днес, о, люде,
  целий свят вий със любов!
  Братя, звездния покров
  крие Бог – там Бог е буден:
  Кой чела ви свежда, люде?
  Чувате ли божи зов?
  Там над звездния покров,
  Над звездите, Бог е буден!

  Който е честит да има
  благ приятел в тежък час,
  кой владей жена любима,
  с нас да пей – да пее с нас
  тоз, що „своя“ назовал би
  тук една душа макар!
  Който – не: със тихи жалби
  да напусне тоз олтар!

  Гръд природата разтваря,
  радост всичко живо пий –
  тичат зли, добри, в превара,
  в розовите ѝ следи.
  Тя за нас целувки има,
  благ другар и гроздов сок,
  сласт – за червея незрими,
  а за ангелите – Бог.

  Бодро, както в небесата,
  се понася звездний рой,
  както млад юнак – във бой,
  в своя път летете, братя!

  Хор
  Прегърнете днес, о, люде,
  целий свят вий със любов!
  Братя, звездния покров
  крие Бог – там Бог е буден:
  Кой чела ви свежда, люде?
  Чувате ли божи зов?
  Там над звездния покров,
  Над звездите, Бог е буден!

  Финалът повтаря думите:
  Прегърнете днес, о, люде,
  целий свят вий със любов!
  Братя, звездния покров
  крие Бог – там Бог е буден:
  Прегърнете
  целий свят вий със любов!
  Радост – ти дете на Рая,
  ти, божествен ясен плам!
  Радост – ти дете на Рая!

  Коментар от Соня Петрова - Magicktarot — септември 4, 2012 @ 9:50 am

  • Нямам думи! Въобще не ми беше хрумвало какво е одата на радостта! 🙂 А тя си е един чисто езотеричен текст 🙂

   Коментар от Диана — септември 4, 2012 @ 12:51 pm

 2. Супер четиво!

  Коментар от Martin Georgiev — март 24, 2016 @ 12:58 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: