Панаира на Vira

август 27, 2012

Нещо… шаманско

Filed under: дневник — Етикети: — Диана @ 1:51 pm

Не зная дали ще повярвате на това и не го очаквам, но се надявам дълбоко в сърцата си да го усетите. Много от пробудените сега хора в предишни свои животи сме били шамани и какви ли не други видове духовници. Дни наред сме стояли на колене пред Бог и сме се молили. И за да вършим добре духовната си работа, за да сме изцяло съсредоточени върху нея, сме давали своите обети – да живеем изолирано, в бедност, и да се откажем от собствената си ценност заради нещо по-голямо. И така, може би, животи наред. Тези обети, давани от цялото сърце, имат такава сила, че се пренасят с душите ни и в следващия живот.

Ние сме вършили своята работа и сме я вършили добре. Продължаваме да я вършим и сега, дори не подозираме резултатите от нея. Продължаваме да избираме несъзнателно същия духовен път. Чувстваме, че е нашият път. Но не знаем, че вече е възможно да го правим без да се отказваме от другото. Без да се отказваме от света. Без да се налага да живеем като отшелници. Защо е възможно – аз вече писах за това. Има нова енергия, за създаването на която сме допринесли и самите ние. Тя позволява да продължим да раздаваме светлина, живеейки пълноценно сред другите. Да имаме пълноценен и равностоен партньор, да имаме изобилие и да не се отказваме от собствената си ценност.

Всичко, което е нужно да направим, е да го поискаме. Да се откажем от дадените някога обети, дори да не ги съзнаваме. Да се откажем от тях, като просто кажем на Духа, че не ни е нужно повече да сме сами и отделени, да сме бедни и незабележими.

Аз вече се отказах от един от тези обети, като изрекох (написах) думите. Важно е да изречеш думите, за да ги чуеш самият ти. И е лесно. Ние понякога и несъзнателно успяваме да го направим. Когато силно го поискаме.

2 коментара »

  1. Просто не оспорвам правото ти. Дала си обет, отказваш се….На Този свят, това е свободата, на избора.
    Всички други свободи са относителни и са функции от социалните отношения.

    Коментар от Кръстю — август 27, 2012 @ 2:24 pm

  2. […] стъпка – Отказване от обетите (давам линк, защото вече писах за […]

    Pingback от Така работи вселената « Панаира на Vira — септември 4, 2012 @ 7:10 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: