Панаира на Vira

септември 12, 2012

За тимусната жлеза

Filed under: дневник — Етикети: — Диана @ 3:41 pm

Какво знаем за тимусната жлеза? Аз лично – не много, но когато се роди Кармен, разбрах, че и науката не знае много за тимусната жлеза. Ето едно изречение от това, което прочетох: „Тимусната жлеза е може би най-мистериозния орган в човешкото тяло – поне що се отнася до традиционната медицина и анатомия.”
Когато се роди Кармен, не я дадоха веднага на сестра ми. Вярно, че беше недоносена с 20 дена, но и аз съм се родила така. Сложиха я в кислородна палатка, казаха, че е с увеличен тимус и вероятно има възпаление в този орган, лекуваха я с антибиотици, докато не го смалиха.
Междувременно, ние изчетохме какви ли не материали по въпроса, кои от кои по-плашещи. Но на едно място пишеше, че увеличената тимусна жлеза е признак на духовно пробуждане. Тогава това не ми говореше много, приех го само като хубав знак. Кармен я извадиха от кислородната палатка след няколко дни с нормално голям тимус и всичко си тръгна в реда на нещата.
Ето какво прочетохме това лято със сестра ми по въпроса за тимусната жлеза. (От Крион, както се досещате.)
Тимусът е част от нашата имунна система, но не много активна част. Засега имунната ни система работи така: намира врага, бори се с него и го унищожава. В еволюционното развитие на човека този тип имунна система ще отпадне и ще се активира тимусът, който действа чрез хармонизиране: той не премахва врага, той го хармонизира/хармонизира се с него.
Тази парадигма ще стане водеща и в човешките взаимоотношения.

2 коментара »

  1. Абсолютно съгласен.

    Коментар от Васил Димов — октомври 8, 2013 @ 8:19 am

  2. За мен тимусната жлеза е орган,който е в състояние да предпази целият човешки организъм от всякакви заболявания-уверена 100%…включително бича на нашият век-РАК и СПИН. Качествена и здравословна храна е разковничето за нейното действие до дълбока старост,което води до живот без болести до 100-120 години…Дано медицината и науката работят в тази насока,която ще е в плюс на цялото човечество,с изключение на световната конспирация срещу здравето,всички знаем коя…

    Коментар от Marinka Kiradgieva — ноември 7, 2013 @ 9:07 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: