Панаира на Vira

август 17, 2012

Бъдещето не е предопределено

Filed under: Популярни, дневник — Етикети: — Диана @ 2:21 pm

Прочетох днес един материал за края на света. Публикуван дори в 24 часа. Нямам представа дали някой нарочно иска да всява страх или просто използва нагласите, за да изтъкне себе си.
Но хората наистина се страхуват от неизвестното. Днес татко ми разказа една история за битка, в която Някаква сила задържала слънцето да не залезе над Израел, а от другата страна на Земята останала нощ. Земята спряла да се върти.
Той не може да забрави едни думи, които му казах, едно пророчество, че около Коледа тази година три денонощия ще спим непробудно, а когато се събудим, не се знае какво ще заварим. Това пророчество не е мое. Появи се по странен начин и по същия странен начин се случи така, че татко тогава беше с мен.
Но татко не разбира най-важното. Че бъдещето не е предопределено. Ясновидците виждат неща от бъдещето и в моментите, когато ги виждат, те може да са истина. Но във всеки момент от нашия живот и нашето линейно време ние променяме с действията и мислите си възможните потенциали за бъдещето. Ако днес нещата са били такива, че е съществувал потенциал за апокалипсис след няколко месеца, то утре този потенциал може изобщо да изчезне. Това е ставало и ще става. Ето защо бъдещето е абсолютно непредсказуемо. Предсказуеми са само възможностите за него. И коя от всички тези възможности ще се реализира, също не се знае до последния момент.
В общия ни живот на Земята това зависи от всички нас. (И тук пак трябва да кажа, че само 15% осъзнати хора могат да променят бъдещето на всичките 100.)

Бъдещето не е предопределено, мисля, че това е по-страшното и по-хубавото, защото отговорността за него е изцяло наша.

Вашият коментар »

Няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: