Панаира на Vira

юли 24, 2012

Малки магии и чудеса

Filed under: дневник — Етикети: — Диана @ 2:40 pm

В момента, както винаги, има два вида енергии. Нова и стара. Както винаги, една от тях е добрата, а другата – лошата. За отделните хора и съзнания е различно. За онези, които трептят в старата енергия, новата е лошата. За тези, които трептят в новата – лоша е старата. Но битката си е същата – между доброто и злото. Само че сега тя е между новото и старото.
Кои са тези „стара” и „нова” енергии? Давам ви характеристиките им с цитат от Лий Каръл.

„Духовността на старата енергия се нуждае от структура, изпитва дискомфорт и се чувства заплашена от настъпващите сега промени. Тя се бори за възстановяване на старите концепции, които твърдят, че наказанието е част от сърцевината на духовността, че злото трябва да съществува като противовес на любовта, че хората не са достойни и трябва да открият някакъв по-висш източник, който да почитат, като по този начин той ги дарява със сила, и че духовната истина изисква организационна йерархия от мъже и жени, сгради, свещени писания и дълъг списък с „какво трябва и какво не трябва да се прави”, който да ръководи техния живот.
Духовността на новата енергия наистина е много по-различна. Тя стартира с твърдението „Ние сме Бог”. Казва ни, че единствената структура, от която се нуждаем, се намира вътре в нас и че всичко, което трябва да търсим, е разположено вътре в нас. Говори за план, при който основаното на страх съществуване, организирано около едно евентуално наказание, е заместено от пробуждането на отговорността към себе си, отговорност, която увеличава мъдростта и гради нравствеността и морала отвътре. Страхът от наказанието е заместен от радостта от реализирането на Божествените цели. Тази философия на новата енергия поражда самоуважение и изпълнен с радост живот. Тя се саморегулира; при нея отсъства намесата на някаква организация, няма сгради, правила или свещеници. Отдава почит на Бога във всеки от нас и заявява, че човек може да открие самата същност на Бога именно в себе си. Дарява всеки човек със способността да бъде свещенослужител.”

Ако имате време и желание, вникнете в тези разлики.
Себеуважението и отговорността към себе си пораждат уважение и отговорност към другите. Толкова е просто.
Навсякъде, където липсва уважение и отговорност към другите, прозира единствено липса на уважение и отговорност към себе си.

Битката е много люта. За онези, които воюват.

Защо написах „Малки магии и чудеса”? Защото смятах да пиша за някои от инструментите на новата енергия. Но не. Най-великият и мощен инструмент винаги е бил и си остава чистото човешко намерение. Разликата сега е, че в новата енергия то трябва да се изкаже на глас. За да го чуе дори тялото. Чистото човешко намерение винаги е било способно да промени дори материята. Сега то има още по-голяма мощ. Но какво означава „чисто човешко намерение” – „чисто” означава, че нищо, което ще навреди, което е от позицията на жертва, на гняв, на обида, на вина, на корист, на его, няма да проработи. Единствено чистото, желаното от душата, изпълненото с любов, ще се осъществи. Второто, което е от значение, е „намерение”. Човек трябва наистина да възнамери, да избере да го направи или поиска да му бъде дадено. И трябва да заяви това намерение в съкровен момент и на глас. Това е. Отнася се за всичко. Молитва към Бог, произнесена от равен Нему – това е чистото намерение.

Човек може да променя нещата само за себе си. Но променяйки нас, чистото ни човешко намерение по един вълшебен начин променя и нещата край нас до неузнаваемост.

Както винаги, от прочетеното приемете само онова, което откликва във вас със силата на истината. Аз тук не давам никаква нова информация за хората, които знаят и са го изпитали сами. Но за онези, които усещат, че започват да трептят в новата енергия, а и за себе си… Тепърва откривам как се проявява чистото намерение на всички нива…

Advertisements

3 Коментари »

 1. Според книгата, която са определили и „одобрили“ за основа на християнството, Библията, Иисус Христос е казал:

  „20. А Исус попитан от фарисеите, кога ще дойде Божието царство, в отговор им каза: Божието царство не иде така щото да се забелязва;
  21. нито ще рекат: Ето тук е! или Там е! защото, ето Царството Божие вътре във вас е.“ (Лука 17:20-21)

  Това не е ли същото като „ти си Бог“? 🙂 И не е ли старо? Затова и аз се чудя кой, защо и как е наложил така масово тия институции и това да чувстваме Бог извън нас самите? Това е надменност и неуместна гордост – малко грубо и на майтап, аз си казвам по този случай „Абе, кой си ти, та да се мислиш за нещо извън Бог?“. Но, според мен, наистина, „старите“ пък мислят моя тип отношение за гордост – и оттам идват неразбирателствата и „всичко останало“ . 🙂

  Коментар от Соня Петрова - Magicktarot — юли 24, 2012 @ 3:33 pm

  • Деликатно е това 🙂 Всеки си го тълкува различно. Всичко казано то Исус е истинно, но тълкуванията…
   Забележи часа под коментара ти: 3:33 – случайности няма 🙂

   Коментар от Диана — юли 24, 2012 @ 3:44 pm

   • :)))))) супер! три тройки, не стига другото, ами нумерологично това са ми рождените числа – дата, месец и година, голям майтап! :))))

    Коментар от Соня Петрова - Magicktarot — юли 24, 2012 @ 7:59 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: