Панаира на Vira

юли 18, 2012

Ти си тук!

Filed under: дневник — Етикети: — Диана @ 1:45 pm

Знаете ли, много исках да напиша за „духовната карта” и накрая ще кажа и за нея, но днес си дадох сметка какво направи интернет през последните години и особено през последната. Буквално пред очите ми.
Докато в някакви моменти в миналото се чудех дали този „виртуален живот” не се отразява зле на другия, сега виждам нещо съвсем ново. Този начин на общуване направи възможно да се срещнат хора и да се сформират общности, които променят всичко край себе си. Като започнем от творчеството. То като че ли вече няма нужда от алманаси и други тежки сформирования, държани в ръце от шепа хора.
Големите „производители” – сега обикновени хора творят вкъщи – торти, кукли, картички (сестра ми прави силиконови молдове като взима отпечатъци на шишарки, ягодови листенца и какво ли още не, със силикон за зъбен отпечатък) – те си обменят тези неща, постоянно им валят поръчки, всичко се изпраща през куриерската фирма Еконт, много коректен и бърз начин.
Навсякъде край мен кипи такава дейност. Големите корпорации вече са застрашени от тези «малки» общности. Не преувеличавам – имах възможност покрай сестра ми да се убедя как една фирма, продаваща подобни молдове за по 60 долара единия, поде страхотна офанзива срещу самодейността и не беше в състояние нищо да направи, за да я спре. Качеството на молдовете на сестра ми не пада по-долу от тяхното, а цената е в пъти по-ниска. Опитаха се да я атакуват с това, че използва некачествен силикон, който може да навреди на здравето (защото в тези силиконови форми се пресова захарно тесто, което после се яде), но тя използва силикон с най-високо качество – този, с който зъболекарите ни взимат зъбен отпечатък.
Мартина Иванова е записала свои дискове с медитации, получени чрез ченълинг. Днес сетра ми ги поръча като просто й се обади по телефона. Утре ще пристигнат пак чрез Еконт.
Също днес срещнахме Елена Манджукова, която, снимайки тукашните красоти, вече си има една голяма общност от почитатели във ФБ, а всъщност работи в пощата като най-обикновена чиновничка. Само че тя не е обикновена. Както всеки от нас. Интернет направи възможно това да се види.
Постоянно виждам колко много хора намериха мястото си чрез нета. Мястото, на което се чувстват добре. Мястото, на което вършат своята творческа или духовна работа. Това не само не ощетява живота им, а го обогатява и му придава смисъл, който не е бил възможен преди.
Цялата тази картина днес се разкри пред мен – много пъстра и красива. А хората в нея – сред тях има такива, които излъчват силна вътрешна светлина. Те са като фар, като магнит. Имат голяма притегателна сила и я използват за да осветяват пътя на другите. Никаква корист няма в тях. Всеки се стреми да прави най-доброто, на което е способен.
Представете си това като пътна карта към новото.

А когато сестра ми се обади на Мартина, после беше усмихната, замислена, и каза: Много сладко звучи. Толкова неща исках да й кажа (защото отскоро я чете), а вместо това само поръчах дисковете.
Но това е само началото. Сигурна съм, че ще я срещнеш и на живо, щом поискаш. Имаш своята духовна карта – тя ще те води. Тя е толкова ясна, въпреки че на нея няма нищо друго, освен една точка в средата и надпис до точката: Ти си тук!

Advertisements

4 Коментари »

  1. Интернет донесе толкова много възможности, този който не може да ги види – жалко. Разшири хоризонта и даде поле за изява на много хора, които не можеха да го намерят другаде. Това е супер възможност, можеш да се свържеш с хора от цял свят. Космополитно, лесно и бързо.
    Поздрави за хубавия пост:))) Лично аз се запознах с толкова интересни хора от цялата страна и света, нямаше как да стане по друг начин.

    Коментар от zvetanka shahanska — юли 18, 2012 @ 2:12 pm

  2. мога само да се усмихна, дид 🙂

    Коментар от Niili — юли 19, 2012 @ 12:22 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: