Панаира на Vira

юли 16, 2012

Всичко, което изглежда непроменимо, вече е променено

Filed under: дневник — Етикети: — Диана @ 7:34 am

Крион много често повтаря, че ние сме се „редили на опашка”, за да бъдем тук сега. И дори сестра ми, когато някой се разгневи за нещо, започна да казва така: Защо се ядосваш, та ти си се редил на опашка, за да видиш, за да преживееш това (и доброто, и лошото – всичко е необходим урок, способен да ни извиси).
В момента на Земята са всички хора, които някога са живели на нея. Всички души, всички духовни същности, които някога са се раждали в човешки облик, сега са тук. А „реденето на опашка” се отнася за по-възрастните – тези от нас, които сега са на възраст, в която са имали достатъчно време да натрупат житейски и духовен опит в този си живот, заради всичко, което се случва именно сега. То е завършекът на наистина безброй години ходене и учене по тази планета. Завършекът на един духовен експеримент, който провеждаме самите ние. Най-грубо казано експериментът се състои в това, че идвайки тук като биологични същества, без да знаем много за истинската си духовна същност, ние трябва да я открием. Резултатът е решаващ за бъдещето ни като цяло и не само за нашето бъдеще. Дали в този си дуален вид ще имаме достатъчно сила да наклоним везните към светлината, към любовта, разбирателството, мира и хармонията. Или силите и упорството ни няма да ни достигнат и ще оставим везните да се наклонят към невежеството, гнева, омразата и всичко друго, лишено от любов.
За щастие, изходът от експеримента е обърнат и то през последните малко повече от 50 години. Хиляди години неуспех и после една шепа време, достатъчно за да се промени всичко в посока на светлината. Станало е възможно, защото един просветлен човек има силата да неутрализира дузини негативни същности.
И това е така. Един човек с истинска търпимост има тежест по-голяма от тази на десетки други, взети заедно.
Нищо, разбира се, не е завършено. Процесът продължава.
Онези, които си тръгват, скоро идват отново. Никой не иска да пропусне края на експеримента, който се провежда от толкова дълго. Крион не веднъж споменава, че решението на всеки от нас да остане или да напусне, за да дойде обновен, е почитано и уважавано, но че за Духа безкрайно ценни са онези, които остават, и които са на възраст, достатъчна, за да могат да осъществяват промени сега, без да е нужно отново дългото време на съзряване, трупане на опит, учене на уроци.
Разбирате ли – целта на ескперимента е да покаже дали, не знаейки почти нищо за своята прекрасна духовна същност, ние ще я потърсим и открием, или ще предпочетем да я отречем, оставайки невежи за нея.
А не е лесен този път в търсене на Духа в човека. Изисква много сила, много енергия за преодоляване на съмненията. Защото светлината вибрира с по-висока честота и се нуждае от по-голямо количество енергия. Тя е активна. За разлика от нея, тъмнината е пасивна, нуждае се от по-малко количество енергия, затова е по-лесна за поддържане.
Както казах, изходът от експеримента вече е ясен и това е повод за празник. Достатъчно хора потърсиха и откриха светлината. Достатъчно, тъй като малко количество светлина е способно да разпръсне голямо количество мрак.
И макар всичко да изглежда не само непроменено, но и непроменимо, помнете парадигмата на новото: Не всичко е такова, каквото изглежда.
Новите деца, дошли скоро и идващи сега, са наречени Миротворци. Ние поставихме началото, а в техни ръце е да променят всичко край себе си, да го направят такова, каквото сме си мечтали. Те наистина имат тази възможност. Погледнете ги и ще разберете.

Най-хубавите приказки са тези със щастлив край. Щастливият край на всяка приказка е ново начало на светлината в живота.

Исках тук да напиша и за проблемите и решенията, но това е тема на друг текст и ще се постарая да го напиша и него, както го виждам и усещам.

Advertisements

Вашият коментар »

Все още няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: