Панаира на Vira

юни 14, 2012

Дневник 14.06.2012

Filed under: дневник — Етикети: — Диана @ 8:05 am

Улицата ни тук се казва улица „Изгрев”, вероятно защото е като панорама за изгрева на слънцето. Откакто съм дошла тази година, всяка сутрин се събуждам точно преди изгрева и му се любувам. Толкова пъти съм го правила, че знам всяка стъпка на слънчевите лъчи по хълмовете. И пак ми харесва да наблюдавам нежността, с която слънцето ги докосва и целува, и поздравява сутрин. Бавно. Създавайки различни цветове и отблясъци навсякъде. Всяка част от гората и поляните блести в своя цвят.
Прочетох за горите и не знам какво да кажа. Защото те са съществена част от баланса и хармонията на тази планета.
Сега са пред погледа ми и си мисля колко много време му трябва на едно дърво да израсне голямо и стабилно, да стане част от този могъщ баланс.
Също както при хората – колко много време и преодоляване са нужни да развиеш съзнание, което да стане част от могъщия баланс, част от цялостната хармония. Понякога един живот не достига за това.
Тази уличка „Изгрев” на едномалко място на планетата, тази моя заветна гора… Познавам някои дървета лично. Прегръщам ги, когато съм тук. Те са топли, пълни с живот.
Промяната в съзнанието става сърце по сърце, човек по човек. Гората, изглеждаща цяла, се състои от отделни дървета и всяко от тях има значение, всяко от тях е част от баланса. Силно ми се иска всички да могат да осъзнаят колко съществена и неделима част са от цялото. И че всеки може да въздейства със съзнанието си върху цялото. Всеки поотделно, колкото и невероятно да звучи, може да допринесе за баланса и хармонията на наистина голямото цяло.

П.П. Допълвам, защото видях това току що, и то показва синхронноста и нужността на всичко написано (видях преди минута и притчата на Глокси за дървото) – видях земята в основата на стволана едно дърво. Всъщност, земята е топка, изрисувана като глобус. Застанала е до ствола на ябълковото дърво в градината.

Advertisements

2 Коментари »

  1. На точното място 🙂

    Коментар от Кръстю — юни 14, 2012 @ 6:43 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: