Панаира на Vira

юли 7, 2008

Геневопея: Отворените обятия на майката Земя (продължение)

 

Предишна част

И тази сутрин той стана рано, издои Вирха, пусна я да пасе пред пещерата, закуси и се захвана с работата си. Внезапно обаче бе стреснат от остро, пронизително свистене някъде отвън, последвано от гръм и тътен, който за миг разтресе пода под краката му. Оскорел замръзна на място. Умът му заработи трескаво.

След няколко секунди той се спусна към ъгъла до вратата, измъкна изпод купчина нахвърляни сандъци оръжието и маската си и пак се услуша. Нищо, освен истеричните врясъци на Вирха, не се чуваше.

Клекнал долу, Оскорел бързо нахлузи предпазната маска и провери дали покрива добре устата, носа и очите му. После с една ръка завъртя колелото и напъна силно, за да отвори вратата. Крясъците на Вирха пронизаха ушите му. Уплашена до смърт, тя напираше с рога да влезе вътре.

Щом се размина с нея, той подаде предпазливо глава навън. Само на няколко метра от входа на пещерата се виждаха повалени дървета, изтръгнати с корените.

Оскорел свали маската и изтри очи. Щом на Вирха ú нямаше нищо, значи не беше обгазяване. Той тръгна напред – внимателно и бавно – да провери накъде водеше дирята и какво можеше да е съборило тези големи, високи десетки метри дървета.

Веднага щом излезе от пещерата, го видя – беше направило просеката при падането си и от силния удар се бе зарило наполовина в земята. Не приличаше на бленд. Беше по-малко и с форма на капсула. Очукан и сплескан, корпусът му още димеше.

Оскорел се огледа на всички страни, и като не откри нищо друго, се втурна тичешком към капсулата. Тревожеше го мисълта, че ако този летателен апарат беше на Хипоба, те съвсем скоро щяха да си го потърсят и по просеката в гората и червения му цвят лесно щяха да го открият. Трябваше да се действа бързо.

Оскорел се покатери пъргаво отгоре му и намери вратата. От ударите тя се беше изкривила и като блъсна отгоре ú с крак, веднага поддаде. Насреща му през отвора се показа клюмналата глава на пилота с кестенява, късо подстригана коса.

Оскорел свали оръжието и го прибра в шортите си. Спусна се вътре, опипа врата на мъжа и установи, че още е жив. Захвана се да го освободи от коланите му, после с немалко усилия го измъкна от капсулата и го свали на земята. Обърна го по гръб и потен и задъхан го извлачи за мишниците до укритието си. Остави го да лежи на пода. Вирха дойде да види какво става.

Оскорел изрови в бункера едно от големите зеленикави платнища, които навремето се беше опитал да използва за лов на дивеч. Единственото му попадение с тях бе окапрата. Но сега щяха да му послужат да покрие тази издайна машина, за да не привлече вниманието на Хипоба към убежището му. Събра набързо стърчащите краища, натъпка всичко между ръцете си и понесе купчината плат навън.

Отне му доста време да покрие капсулата. Искаше да е сигурен, че всичко вътре е угаснало, и че платнището е здраво затиснато и няма да излети или да бъде отнесено от хомомуси.

Край на първа глава

Advertisements

7 Коментари »

 1. Чакам втора глава! 😀

  Коментар от Муниконтин — юли 8, 2008 @ 12:35 am

 2. и аз, снощи почти се разплаках, че свърши първа глава

  Коментар от deni4ero — юли 8, 2008 @ 8:45 am

 3. Ей, шегобийки! 😀 😀

  Коментар от Диана — юли 8, 2008 @ 11:18 am

 4. съвсем не, съвсем искрено ти го казвам

  Коментар от deni4ero — юли 8, 2008 @ 2:32 pm

 5. Интим знакомства без СМС и всякой ерунды… http://www.pi7.ru Найди и ты себе партнёра. Есть Партрерская программа
  Вот и анекдот 🙂
  Встречаются две однокурсницы вскоре после выпуска. Первая:
  – Я на работу устроилась. А ты?
  – Я предназначена только для любви! Работа не для меня!!
  – Ну иди по специальности.

  Коментар от pomogitezhit — декември 10, 2009 @ 7:14 am

 6. […] обятия на майката Земя (продължение) 5. Геневопея: Отворените обятия на майката Земя (продължение) 6. Геневопея: Познатата и непозната смърт 7. Геневопея: […]

  Pingback от Геневопея « Панаира на Vira — март 30, 2012 @ 9:56 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: