Панаира на Vira

юни 23, 2008

Не сме сами 3

Трета част

Замисълът за Адам

„Съществото, чието име изрекохте – ТО СЪЩЕСТВУВА!

Само трябвало да му дадат божествен образ, прибавил Енки.

В тези думи се крие ключът за загадката на сътворението на човека, вълшебната пръчица, която отстранява противоречието между еволюционизма и креационизма. Анунаките, или `елохимите` в библейските стихове, не сътворили човека от нищо. Той вече съществувал на Земята – продукт на еволюцията. Само трябвало да го доусъвършенстват до необходимото равнище на способности и разумност, като му дадат божествен образ, образа на самите елохими.

За улеснение нека наричаме това същество `маймуночовек`. Енки предвиждал да му дадат `образа` – вътрешния, генетичен строеж – на анунаките, с други думи да усъвършенстват съществуващия маймуночовек чрез генетична манипулация и така да пришпорят еволюцията, да създадат човек – Homo sapiens.

…събралите се анунаки решили да осъществят проекта и по предложение на Енки, възложили задачата на Нинти, тяхната главна лекарка.

…в шумерските текстове откриваме най-изчерпателните описания и най-многобройните подробности за смесването на `божествените` гени на анунаките със `земните` гени на маймуночовеците чрез оплождане на маймуночовешка яйцеклетка.

Става дума за оплождане in vitro – в стъклени епруветки, както е изобразено на един цилиндричен печат:

 

Адам бил първото бебе в епруветка.

Има основания да смятаме, че когато направил изненадващото предложение да създадат примитивен работник чрез генетична манипулация, Енки вече бил стигнал до извода, че това е възможно. Идеята му да възложат задачата на Нинти също не била спонтанна.“

Както вече споменах, „Енки бил пратен в Африка, за да контролира земята на рудниците. Тъй като бил велик учен, той трябва да е изучил местната флора и фауна, както и вкаменелостите, които тристатина хиляди години по-късно семейство Лики и други палеонтолози откриха в Югоизточна Африка. Подобно на съвременните учени, Енки трябва да е анализирал хода на земната еволюция. Както показват шумерските текстове, той стигнал до заключението, че същото `семе на живота`, което Нибиру донесъл от предишния си небесен дом, се развило и на двете планети – много по-рано на Нибиру и по-късно на Земята, след като тя била засята при сблъсъка.

Съществото, което естествено най-силно го заинтригувало, бил маймуночовекът – на една стъпка над другите примати, хоминид, вече ходещ изправен и използващ заострени камъни за оръдия, проточовек, но все още не напълно еволюирал човек. И Енки трябва да се е забавлявал с предизвикателството да си `поиграе на Бог`, провеждайки експерименти с генетични манипулации.

Той повикал Нинти да дойде в Африка, за да му помага в експериментите. Официалната причина била правдоподобна… Очевидно имало нужда от лекар, като се имат предвид суровите условия, при които се трудели миньорите. Но не било само това: Енлил и Енки още отначало си съперничели за нейното сексуално благоразположение, защото и двамата искали да имат наследник от своя полусестра, каквато била Нинти. Тримата били деца на Ану, владетеля на Нибиру, но от различни майки и според анунакския закон за наследството (по-късно възприет от шумерите и отразен в библейските разкази за патриарсите), нямало нужда от първороден син, а от син, роден от полусестра от същия царски род, който бил обявяван за законен наследник… Ето защо не само научният интерес станал причина Енки да повика Нинти и да ú възложи тази задача.

Всъщност двамата с Енки трябва заедно да са експериментирали много преди предложението, отправено на съвета на анунаките. Някои древни изображения представят `човеци-бикове`, придружавани от голи маймуночовеци или човеци-птици. Свинксовете (бикове или лъвове с човешка глава), които украсявали много древни храмове, може да не са били само фантастични скулптури. И когато написал за гърците шумерската космогония и историите за сътворението, вавилонският жрец Берос разказал за предчовешки период, когато имало хора с криле, с едно тяло и две глави, със смесени мъжки и женски органи, с кози крака и рога и други хоминидно-животински комбинации.

Шумерските текстове ясно показват, че тези същества не били изроди, а резултат от експериментите на Енки и Нинти. Изворите разказват, че двамата създали същество, което нямало нито мъжки, нито женски органи, човек, който не можел да сдържа урината си, жена, неспособна да ражда деца, и същества с най-различни дефекти.“

Край на трета част

(към Първа част)

(към Втора част)

Advertisements

11 Коментари »

 1. Май ще трябва да си купя книгата, за да ми е по-подробно и може да ми е и по-ясно. Нещо тук ми е познато?

  Коментар от вили — юни 23, 2008 @ 11:07 pm

 2. Мога и по-подробно, но от Бард ще ме бият 😀 😀
  Кое ти звучи познато?

  Коментар от Диана — юни 23, 2008 @ 11:19 pm

 3. „резултат от експериментите на Енки и Нинти“,“човеци-бикове „

  Коментар от вили — юни 23, 2008 @ 11:47 pm

 4. 😆 😆

  Коментар от вили — юни 23, 2008 @ 11:47 pm

 5. Като си помисля колко пъти съм спорила с майка ми заради убеждението й, че „Дарвиновата теория си е наред, но онази част, че сме произлезли от маймуните, нещо куца“. Само да вметна, че майка ми е изключително трезвомислещ човек, не вярва на неща, за които няма сериозно обяснение и т.н. Но от време на време ме изненадва с някое такова виждане, напълно противоречащо на официалната наука. Май ще избягвам да споря с нея, поне за известно време. 😉

  Коментар от vilford — юни 24, 2008 @ 7:04 am

 6. Покрай заниманията с моите парадокси, нямах никакво време да дойда да изчета, а ти си натрупала бая:)))
  Хващам се днес с това:))))
  След което пак ще се обадя.
  🙂

  Коментар от Светла — юни 25, 2008 @ 11:56 am

 7. Хелоу! 🙂
  О аз определено Ще прочета нещо от тези книги! Големи, дълги… интересно е! „Кои сме и от къде сме?“ Аз лично не го приемам като порив за убеждение а просто предложение! Затова, макар приемайки го като научна фантастика ( на която аз много симпатизирам! ) ще се гмурна из библеотеката! 🙂

  Коментар от GrooveRider — юни 26, 2008 @ 1:04 pm

 8. Прочети ги, GrooveRider (какво значи името ти?), големи, дълги и… много приятно и достъпно, а и убедително написани. Да, една от хипотезите е това, но понеже съм чела много хипотези, тази за мен е най-добре обоснованата, най-ясно изложената и най-ревностно защитената. „Завръщане към Битие“ е само последната от книгите и всъщност не е обобщаваща, както казах в началото, а е написана, за да съобщи, че най-новите научни изследвания (в областта на космоса, на генетиката и биохимията) продължават да потвърждават тази теория.

  Коментар от Диана — юни 26, 2008 @ 1:21 pm

 9. […] (към Трета част) […]

  Pingback от Не сме сами 5 « Панаира на Vira — юни 28, 2008 @ 1:56 pm

 10. Хах, не знаех, че тука има материали на Зекария Сичин. 🙂
  Неговото тълкуване на шумерските плочи е можи би най-правдоподобното в момента!
  Но да не забравяме все пак, че едно нещо може да се тълкува по още 10 начина и все пак да не улучим истината. Но мисля, че сме на правилния път. 😉

  Коментар от димо — юни 24, 2009 @ 11:25 am

 11. Диана.. можеш ли да ме намериш във ФБ?..моля

  Коментар от Into Nirvana — април 14, 2013 @ 6:04 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: