Панаира на Vira

юни 22, 2008

Не сме сами 2

Втора част

Семето на живота

Какво се случило по-нататък с онази част от разцепената планета Тиамат, която, заедно с Кингу, била изпратена в нова орбита?

„От едната ú страна били материците, които някога образували кората на Тиамат, а от другата имало огромна кухина… Когато нашият свят се превърнал в самостоятелна планета и придобил формата на кълбо, налагана от гравитационните сили, водите (Тиамат била известна като `водното чудовище`) се събрали в огромната кухина от отчупената страна, а от другата страна се появила суша.“

От къде се е взел животът на Земята?

„Еволюционната теория обяснява как е еволюирал животът на Земята от първите едноклетъчни същества до Homo sapiens. Тя не обяснява как е възникнал животът на Земята. Зад въпроса дали сме сами се крие по-фундаменталният въпрос уникален ли е животът на Земята, дали има аналог в нашата Слънчева система, в нашата галактика, в цялата вселена.

Според шумерите животът бил донесен в Слънчевата система от Нибиру, който завещал `семето на живота` на Земята по време на небесната битка с Тиамат.“

Това семе еволюирало и стигнало до етапа на човекоподобната маймуна…

На Нибиру има разумен живот. Вероятно възникнал също в резултат на еволюция, или не, но във всеки случай, много преди нашия. Разумните същества от Нибиру шумерите наричат Анунаки. В Библията те са наречени Нефилим. Били са способни да пътуват в космоса около половин милион години преди нас. На планетата ни те дошли да добиват метали (злато) и оставили за целта свои `редови космонавти`. Владетелят на Нибиру – Ану – наредил на синовете си Енлил и Енки да управляват работата тук. Енлил и Енки се заселили на Земята, но на различни места, тъй като си съперничели. Енки отишъл заедно с работниците при мините за добив на злато в Югоизточна Африка. Енлил заемал по-висока длъжност от Енки – той бил главнокомандващ. Енки пък бил учен и то много добър.

Заради непосилния труд в мините, работниците се разбунтували. Тогава Енлил повикал своя баща Ану на „Съвет на великите анунаки и поискал сурово наказание за разбунтувалия се екипаж. Но Ану проявил повече разбиране. В какво ги обвиняваме? – попитал той, когато изслушал жалбите на бунтовниците. – Тежък беше трудът им, мъката им беше голяма! Нямало ли друг начин за добиване на злато, зачудил се богът.

Да, отговорил другият му син Енки (полубрат и съперник на Енлил), блестящият главен анунакски учен. Анунаките можели да бъдат облекчени от непосилното бреме като прехвърлят тежкия труд на някой друг: Нека бъде създаден примитивен работник!

Идеята допаднала на събралите се анунаки. Колкото повече я обсъждали, толкова повече настоявали за такъв примитивен работник, `Адаму`, който да поеме товара на работата. Но как се създава същество, достатъчно разумно, че да използва инструменти и да изпълнява заповеди, зачудили се те. Как можели да сътворят примитивния работник? Дали това наистина било осъществимо?

Шумерският текст е обезсмъртил отговора, даден от Енки на скептичните анунаки:

Съществото, чието име изрекохте – ТО СЪЩЕСТВУВА!

Край на втора част

(към Първа част)

Advertisements

12 Коментари »

 1. Както обичам да казвам- дайте факти, факти, факти, факти…

  Коментар от spacesceptic — юни 22, 2008 @ 5:09 pm

 2. Фактите са в книгата и са много и интересни! Не мога да ги опиша всичките тук (това е дебела книга от 333 страници). Чела съм ги няколко пъти и ги приемам почти безрезервно. Закария Сичин всъщност даже не е креационист. Според него креационизма и еволюционната теория не си противоречат, а се допълват. Той е вещ в много области на науката, следи съвременните космически изследвания и казва, че те потвърждават неща, които са били известн още на шумерите.
  Аз само разказвам историята на сътворението такава, каквато я вижда той. А ако някой иска да повярва в нея, може да си вземе книгите му и да я научи с подробности 😀 😀

  Коментар от Диана — юни 22, 2008 @ 5:26 pm

 3. Чета всички материали, Диана. Радвам се, много въпроси възникват и пред мен, но искат време.
  Преди малко четох и при Светла. И ми хрумна, че всичко, което хората узнават всъщност се дължи на логиката…

  Коментар от Графът — юни 23, 2008 @ 12:25 am

 4. Фактите са си факти, но ако няма фантазия да ги подреди…… Мисля, че ще се съгласиш с мен 😀

  Коментар от Муниконтин — юни 23, 2008 @ 12:54 am

 5. Неговата теория е революционна, ако мога така да се изразя. Той пръв съзира, че една битка между Богове, която се възприема като художествена литература, всъщност е „битка“ между планети и наистина се е състояла. Пръв обосновава твърдението, че Библията е исторически документ, но малко неточен, по вина на съставителите си, които не всичко са превели както трябва, тъй като може би не са допускали колко е важна всяка дума. Затова търси първоизточниците. Да, изводите идват по логичен път и са подкрепени с много доказателства, иначе щяха да бъдат приети като научна фантастика. 😀 😀 Повечето хора имат нужда от логиката, за да са „сигурни“. Аз лично бих приела теорията му и само разказана като приказка – малко съм лековерна, но какво да се прави! 😀

  Коментар от Диана — юни 23, 2008 @ 7:35 am

 6. […] (към Втора част) […]

  Pingback от Не сме сами 3 « Панаира на Vira — юни 23, 2008 @ 7:43 am

 7. Диди, още вчера прочетох 2 и 3 част. Ти ни набута в много дълбоки води! Да не говорим, че като даваш само изводите му (по разбираеми причини) залъкът става съвсем труден за преглъщане. Аз все пак съм откърмена с Дарвин. 😉 Като си говорихме по темата, каза нещо, което тук само бегло си споменала и не става съвсем ясно. Поради факта, че Сичин владее древни езици, той разглежда оригиналните „документи“ (Библията напр.) като по този начин се опитва да избегне всякакви неточности и двусмислици, които неминуемо се получават при преводите от един език на друг. Явно трябва да се прочете книгата – има я по книжарниците.

  Коментар от vilford — юни 24, 2008 @ 6:56 am

 8. […] (към Втора част) […]

  Pingback от Не сме сами 5 « Панаира на Vira — юни 28, 2008 @ 1:52 pm

 9. ot kade da si kupja knigata i kak se kazva

  Коментар от volodia — октомври 5, 2008 @ 11:10 am

 10. http://www.bard.bg/search/?BookID=959
  Тази е последната, но виж цялата поредица на Зекария Сичин!

  Коментар от Диана — октомври 5, 2008 @ 12:11 pm

 11. Ето тук са и другите му книги:
  http://www.bard.bg/authors/?al=С&AuthorID=189

  Коментар от Диана — октомври 5, 2008 @ 12:12 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: