Панаира на Vira

юни 4, 2008

Празникът на Тишо

Тишо издаде втората си книга! Едва ли има нужда аз да го рекламирам, но защото е Тишо и защото думите „издаде книга“ звучат магически за мен, не мога да остана безучастна.

Тишо, дължа ти едно признание – ти си причината да си направя блог – за добро или за зло. Блогът пък, от своя страна, ми даде достатъчно много, отплати ми се стократно за вложените в него страст и време. Даде ми приятели, научи ме на повече спонтанност и на споделяне.

Наскоро си говорихме със Светлина, че в началото имах амбицията да го направя литературен блог. Но сега вече го чувствам по съвсем друг начин…

Почнах от Тишо и пак стигнах до мен. Нали „всички пътища водят до Рим“.

А исках да кажа: Празникът на Тишо е и мой празник. Въпреки че няма да мога да отида на него лично, ще бъда там със сърцето си. Всеки български автор, издал книга – трудно, но заслужено – книга, която ще се чете, а няма да украсява лавиците на книжарниците – печели моето сърце за приятел завинаги.

10 коментара »

 1. Благодаря 🙂 от свое име и от името на Тишо.
  В тази връзка: искаш ли да ти купя книга с автограф довечера или ще си я поръчаш сама някога?

  Коментар от LeeAnn — юни 4, 2008 @ 1:50 pm

 2. Ще ти пиша в пощата 😀

  Коментар от vira111 — юни 4, 2008 @ 1:52 pm

 3. и аз 😉

  Коментар от LeeAnn — юни 4, 2008 @ 3:06 pm

 4. И аз ти дължа едно признание – да си блогър е диагноза, а не някакво хоби, дано да не ти го казвам прекалено късно :)) Това взех, че го научих от про_01 и две години по-късно вече разбирам колко е бил прав. За книгата не знам дали ще се чете (така като гледам, май ще се), ама със сигурнист няма да „украсява“ лавиците на книжарниците :)) Благодаря ти за хубавите думи.

  Коментар от asktisho — юни 5, 2008 @ 1:58 pm

 5. Заподозрях аз, че има нещо такова 😀 Но то и писател е диагноза – поне за мен. Като разнищим темата за душата при Графа, ще предложа да се опитаме да разберем и какво е да си блогър. Заповядай да нищиш и ти! 😀

  Коментар от vira111 — юни 5, 2008 @ 2:28 pm

 6. Трудно ще се разбере що е блогър. Това е диагноза на хронично заболяване. Благодаря ти, Диана, че ми обърна внимание на Тишо. Може би съм чела една, две негови статии, но с новата книга ме заинтригува и си я поръчах. Надявам се, че ще ми хареса и ще се абонирам за останалите му още неродени рожби.

  Коментар от вили — юни 5, 2008 @ 9:44 pm

 7. 😀 😀

  Коментар от Диана — юни 5, 2008 @ 10:39 pm

 8. […] Тишо пък каза това: […]

  Pingback от Какво е и защо е… « Панаира на Vira — юни 9, 2008 @ 2:49 pm

 9. Докато чета мисля или по точно искам да мисля, като автора на прочетеното. Написването на книга е не просто талант, а школа а доброта. А какво би станало, ако поискаме от Бог, което искаме от дявола? Да помогне да решим дредния или по едър проблем? То е друго- със сигурност значи да оценим себе си, да потърсим грешките си, да обещаем на себе си… а има непоправими…тогааава само дяволът е способн. Дяволът на въображението … повярвали сме в дявола. Той е станал наш…Бог?! Защото нокой не знае Божиите врати. Защото пътеката към Бог минава през главите. През мислите ни да сме откровени пред самия себе си. Нали никой не наднча в мислите ни. Защото абсолютната човешка свобода е душата мислите, чувствата, които знаем само ние.
  Преди няколко години прочетох книгата на Ернст Мулдашев ( за когото си мисля , че е потомък на българи, по пътя им от изток към Балкана ) „От кого сме произлезли“ и още 3 в които описва, че преди това човечество е имало четири други и всичките ни предци се отличават от нас с това, че общуват без думи, добронсмерени са помежду си, нямат скрити мисли. Докато аз мисля, че такива ще са хората на бъдащето, той с експедиции разследва и твърди обратното. Моята душа е резултат на моята епоха на моите знания и… възпитание. Една душа раздвоена между вярата в науката и… в Бог. Сега и възможността, да съм слуга на дявола. Признавам в себе си всеки де, дори няколко пъти в денонощитто искам някой да ми помогне, без разлика дявол или Бог… и така загубвам същността си на човек. Способен да се бори, да посреща трудностите с търпение и упоритост, да приеме смъртта и неприемлия иначе живот без укори. Другото което искам- да продам душата си дори а дявола, за да успея- не е ли това най уродливата, но разпространена форма на корупзия с всякакъв вкус и изпълнение по българдки, като си присвояваме какво ли не :
  Бог бил българин, та затова сме … даже отстранили французите и… станали етвърти…
  А всеки ден историите , за измамени българи на телефонни обаждания, дали пари, да спасят син внук от съдебно възмездие след като е причинил зло някому- то не е ли корупзия, душа на дявола?
  Българска народпсихология ли е това. Според книгата „Душа назаем“ това е проблем на човечеството, на всеки човек без разлика на раса, на … всичко- човекът е способен да иска по доброто, както го искам и аз, на всяка цена ли?! Такива сме хората от петото човечество: готови на жертва срещу висока цена, за да имаме това, което искаме или което другите нямат. Къде е проблемът?! Не е ли в онази душевна свобода на мислите. Когато можем да мислим всичко, без другите да ни безпокоят. И не само да го мислим а и да осъществяваме и налудничавите си идеи.
  Тази наша способност ражда талантите, които споделят с човечеството мислите си: като книга, картина, музика, като обич …и омраза. Последното е резултат на безбожието. Само то допуска да не обичаш хората, да търсиш корупцията, начина да платиш под масата, да забиеш нож някому в гръб или гърди- все едно, да унищожиш човек, душа дори твоята душа, за да постигнеш желаното. И си мисля, че ние петото човечество имаме друга по висша мисия на земята и във вселената.
  Книгите вълнуват човека. И го карат да мисли. А Вие питате, какво мисля за дявола, за живота. Отговора мои инспириран пак от книгите, казаното от другите.
  Ние сме антибоги и сме най атеисти, орисани :сами да се реализираме. Избирайки Бог или дявола?! Изолирани сме от знанията на Всеобщото Информационно Пространство (ВИП)
  Предишните раси по Е.М. са с тела от материя различна от нашата: ефирна, призрачна. Не тече кръв, а силова, вълнова и
  психична енергия. ( Сега откритивта на физиката са, че такова нещо представлява дучата, каквато има всяко живо тяло.
  Ония човеци имат глави- като монитори черпят информация от ВИП, но не развиват нашия начин на мислене, говорене, тази, сътворена от нашата раса цивилизация, на живот с тела от плът и кръв. Не се материализира, дематериализира (засега!), но има чувства, талант да се радва, на природата, да я пресъздава в картини, музика скулптура, слово.
  Те си предават мисли,ние водим разговор. Повтарям че
  Теритирията ни на мислене е пространство на абсолютна
  неприкосновена свобода-никой земянин не чете мислите на другите земяни, а за предците ни ние сме отворена книга. Докато ни погледнат и прочитат знанията,мислите ни,
  дори и здравословното ни състояние. С поглед те пращат за
  поведи и местят товари, както ние командваме мускулите на тялото си.Затова Е.М. счита от набраната информация,че те
  са направли пирамиди от 500 тонни блокове. Ние-земяните правим архитектурни ансамбли. За да сравним техните и наши умения ще и послужим със следните примери
  Те са като една компютърна система, оперирана от Висшия разум. Ние сме само един земен човек със способносите на своя мозък. При тях всеки“човек” владее цялата информация,
  знае всичко за всичко, защото е свързан с ВИП. При нас няма простосмъртен, които знае цялата наука, а човечеството ни владее цялото достигнато от хората познание.
  Никой земянин, не може да замени автомобил, бормашина, влак, компютър, която и да било машина , апаратура, но това не ни дава основание, да мислим, че те ни превъзхождат, а
  ние сме примитивни и ще бъдем заменени от тях. Без човека
  техниката е мъртва
  Нашата цивилизация е най перспективна, изобретателна Докато другите са завършили развитието си с това, че са станали човеци на земята, ние от там сме започнали- да се променяме, да ставаме по добри, да разширяваме начина си на общуване с другите преодоляваики и смъртта. Това ни дават книгите, писането, Писатели отдавна са погребани, а ние четем книгите и се вълнуваме. Човечеството израства с формите на общуване. Войната е първото средство на общуване. Най нечовешкотто , измислено от дявола. То донася робството и заедо с това обмен на знания, доколкото завоевателите са могли или искали да ги разчетат. Високомерието, че няма по умни от нас е хвърляло човечеството десетки векове и нагоре в изостаналост. Побеждавайки римската империя англоезичните племена събарят библиотеки, рушат училища, горят книги. Малко наследство остава тук там в испански, италиански днс земи забравено почти до 15 век. Изобретяването на книгопечатането дава кураж на любопитни, да разровят “съкровищата” на забравените древни книги и достигнатите от стари епохи познания. Въпреки забраната да се четат небожествени книги, защото не са верни. ХОРАТА НА МИСЪЛТА, КАТО Галилей Коперник, Бруно четели и в стремежа си, да признаят старите науки ги подложили на проверка с новоизобретени срдства : трмометър, микроскоп, телескоп. Като поглднали към небето не намерили райските градини, Бог, а открили, че не земята, а слънцето е център на вселената
  Сложили началото на модерната епоха. На светското образование. Шансът на науката докара тази днешна цивилизация.
  Когато гледаме прекрасната панорама на селищата, на инфраструктурата, която ги свързва, трябва да си даваме сметка, че те са плод на човешката изобретателност. Н нашето човечество, направило всичкит удобства, каквито природата няма в готов вид, а са измислени и направени от човека за човечеството. Какво друго е богатството на света днес, ако не израз на таланта на човечеството. На способността да предава достигнатото ниво, за да прибави всяко поколение своето стъпало. Благодарение възможнстта ни да общуваме, което става все по лсно, като преодолява време пазстояние. Това което ги преодолява е информацията, която излъчва всеки от нас. По вече или по малко значима за другите
  Стигаме до Интернет, който свързва мислите ни, без разлика на възраст. Важното е имаме ли търпимост, да узнаем мислите на другомислещия или да го обявим с дна дума за комунист, тъпак а най четената книга за… лайно. Като нямаме други обяснение, по този начин да разберем отношението на другите.
  Писателите предизвикват мислите ни по проблеми с които са се сблъскали другите, за да ни дадат опит. Учените откриват нови закономерности на природата и всеки път техничите ги превръщат в изобретения, които променят живота ни. Да ставаме по силни да се движим по бързо, да летим със самолети, да… не изброявам- това са атрибутите на нашата цивилизация, стъпила на достигнатото от всички досега поколения. Наличието на все по нови и прецизни уреди даде шанс на учените в третото хилядолетие да признаят, че има Създател, Бог. Човекът е продукт на развитие, което си е форма на създаване. Колкото и по умен да става човекът, няма човек, който да побере в главата си цялото познание. Науката принадлежи на човечеството. Учените бщуват с публикации, форуми. Те проверявят достигнатото от други учени и откриват нови закономерности на природата и на човешката съшност. Разказите на преживелите клинична смърт ( като Вера Кочовска дори Ванга – ослепяла в бббббббббббебешка възраст-може и в утробата) техни способности насочи учени към изследвания , доказващи вечността на душата. Човек е смъртен.Човечеството е безсмъртно. А душите напускат тялото и отиват в друго измерение.
  Всичко това, всичко което знам научаааааааааавам от другите хора, най вече от разговори и от книгите, картините, музиката. Темата е общирна. Както и темата за дявола, на който продаваме на дребно душааата си, защото… Защото благодарение на тези сделки си купихме “Модерната епоха” в която живеем. Епоха на демокрация и… робство, наалагано с най модерно оръжие. Човечеството не е изживяло детските си години на безразсъдство. Атеизма, науката, която получи шанс под светлината на кладите, на които горят мъченици, наказани от религията, че имат свои други от посочените в каноите на религии мисли ни донесоха и удобства и много смърт. От войни, от злополуки с технически средства. Църквата през всичките години забранява промяната. Тя и сега си стои на старите правила и истини. Тя има една непреходна истина- да сме добри. Всичко казано в църковни книги се доказва, като истина. Но недостатъчна. Човекът се създава за да открива сам природните закони и да създава нови средства с които разгадава нови и нови закономерности. Пред застоя, човечеството избра развитието с цената на всякакви жертви. Защото човечеството е неделима част от природата и нейната цел е да превърне един ден човекът, човеците в Богове на вселената, а земята в геоцентър, не на няколко п;анети на слънцето, а… на космоса… но това е което предстои.
  Най важното средство на Прогреса е информацията, бързианата на разпространение, което нараства и ще нараства. Казват, за дълголетие, четете. Да, четете книги, вестницци, бъдете в крак с наука и религия. Научете кои са най добрите постижения в областта на Вашата компртрнтност. За да търсите още по доброто. Трябва да има книги, които показват, че на никаква цена не трябва да продаааааавате душата си на дявола. Ето Стависки, за една чаааааааша питие- колко страдания причини и най вече на себе си! Само новия начин на общуване ми дава възможност да ви кажа толкова много мисли накуп. Няма да е сърдя, ако не ги прочетете, а няма как да ги премълча.

  Коментар от Цветанка Владова — януари 5, 2009 @ 6:09 am

 10. ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГРЕШКИТЕ! ОСТАНАХ БЕЗ СИЛИ. МНОГО ДЪЛГО СЕ ПОЛУЧИ, А КОЙТО МНОГО МИСЛИ НАКУП ИЗКАЗВА, ГРЕШКИ ДОПУСКА. НЯМАМ ОПРАВДАНИ. НО ТАКА МИСЛЯ И НЕ СПИРАМ ДА МИСЛЯ ПО ТЕМАТА. нАЙ СУМ ВПЕЧАТЛЕНА ОТ КНИГАТА НА ВАСИЛ ПРОДАНОВ „НАСИЛИЕТО В МОДЕРНАТА ЕПОНА“ И ЗАТОВА СЕ ЧУДЯ КАКВО ИМЕ НАЙ ЩЕ И ПОДХОЖДА ВРЕМЕТО ОТ 15 ВЕК НАСАМ.

  Коментар от Цветанка Владова — януари 5, 2009 @ 6:29 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: