Панаира на Vira

януари 28, 2008

Как си измисляме псевдонимите и имената на блоговете

tulip.gif

 

Попаднах в блога на Old Firefly и се зачетох. После отворих речника да видя какво е Firefly. Показа се: Виж firebug. Видях, но има две значения – светулка и подпалвач.

Не знам дали Old Firefly е мъж или жена, дали е светулка или подпалвач и дали въобще е добре да я/го разпитвам. Затова реших да сложа този пост, а който иска да се включи (Old Firefly, това е покана и към теб!).

Моят псевдоним VIRA идва от песента на Pink Floyd – Vera:

„Does anybody there remember Vera Lynn?
Remember how she said that we would meet again…
some sunny day.
Vera, Vera
What has become of you?
Does anybody else out there feel the way I do?“

Обичам Floyd, а тази песен най-често си я тананикам, а и с този псевдоним успях да се регистрирам навсякъде, където пожелах. На английски се пише Vera и се чете Вира, но аз го написах Vira, за да се чете със сигурност Вира.

А името на блога (в което има и граматическа грешка, умишлено направена, за да се запази римата) ми хрумна от разходките из другите блогове – видях царства, кутии, свърталища, ъгълчета, къщи, светове, вселени, дъга, сребърна планина и още много интересни хрумвания – не мога да ги изредя всичките, но са кое от кое по-оригинални. Нарекох моето място панаир (с нескромната тенденция да прерасне в ефир), защото малко се отмести от първоначалния ми замисъл да е само за творчество и в него вече има какво ли не… Споделете и вие как си избрахте имената!

Advertisements

11 Коментари »

 1. Веднага:), макар че е конфиденциална информация доколкото може някой и да ме познае по него, а аз за момента не искам. Любимите ми парфюми – не че маркови непременно или обилно положени – притежават в смеската и ванилов дъх. Това едно. И друго, че преди Интернетното време ми трябваше веднъж псевдоним и някакси ми хрумна този. Трето – но то е случайно съвпадение – филмът „Vanilla sky“ ми харесва.

  А иначе идвам да те поканя, ако искаш, да участваш в музиките на Робинзон. Ако ти е интересно, ела и виж за какво става дума.

  Коментар от vanilla — януари 28, 2008 @ 9:08 pm

 2. Имаме съвпадение за ванилията в парфюмите – моят сегашен даже не е смеска, а само ванилия! Мерси за поканата, ще се включа обезателно, макар да не съм сериозен слушател на музика.

  Коментар от vira111 — януари 28, 2008 @ 11:32 pm

 3. Болшинството си измислят псевдонимите. Защото времето на прякорите (с които другите “удостояваха”) отдавна отмина. Но и в двата случая псевдонима носи някаква информация за притежателя си.
  За моя псевдоним е дълго да обяснявам тук, но го има в моя дневник, в “За мен”.

  Коментар от Графът — януари 29, 2008 @ 5:27 pm

 4. За моя псевдоним… казвам се Петър. Понеже съм роден в България ми хрумна… petebul. Приближава се доста до кучето питбул и затова го обърнах на Bulpete. Колкото и да си мислим, че нашите псевдоними са уникални, винаги има някой по света да се сети за същото. Има потребител в Испания с моя nick….

  Коментар от bulpete — януари 30, 2008 @ 4:45 pm

 5. И аз си помислих за питбул в първия момент!

  Коментар от vira111 — януари 30, 2008 @ 5:50 pm

 6. Псевдоним…Първо бях светулка. Тази малка светлина, никого не ангажираща, дори без да знае защо свети. харесваше ми. А после остарях отвътре. Внезапно и необратимо. Беше нужно да се обясни защо светлината намалява. И станах старичка светулка. Old firefly. Бивша подпалвачка. Но малко се надявам децата в нас да си спомнят и за Олд Шетърхенд. в този смисъл.

  Коментар от oldfirefly — юни 27, 2008 @ 7:34 am

 7. Как така си позволи да остарееш отвътре! Обикновено става другото – остаряваме отвън, но запазваме детето в нас. Но все пак разбирам какво казваш. Ела тук при нас. Ние се стараем да поддържаме огъня и когато някой е на път да загуби своята светлина, другите мигом му дават от тяхната. Защото няколко огънчета заедно светят по-силно от едно самичко. 😀 😀

  Коментар от Диана — юни 27, 2008 @ 12:58 pm

 8. Да кажа ли и аз?

  Коментар от LeeAnn — юни 27, 2008 @ 9:05 pm

 9. Кажи, кажи!

  Коментар от Диана — юни 27, 2008 @ 9:34 pm

 10. 🙂 моя псевдоним го измисли Ники.
  Имаше две условия, за да започна да пиша в блог – да пише и той с мен и да не пиша със собственото си име.
  Той взе буквите от името ми – Д А Н И Е Л А, махна тези, които му „пречат“, разбърка останалите и каза „лиан“ ми звучи добре, само си избери как да се изписва. LeeAnn ми се стори подредено и симетрично, също и добре балансирано. Започнах да се опитвам да свиквам с този псевдоним… После реших да опитам да напиша нещо… Но къде? Трябваше да измисля име на блога. И заедно с това псевдоним на Ники. Той дойде лесно НИки АНгелов – НиАн. Остана името на блога – някаква комбинация от ЛиАн и НиАн трябваше да е. С малко вариации, комбинации и пермутации си избрах ЛиНиАн. Не съм питала Ники как да му се изписва псевдонима, защото беше ясно, че трябва да прилича на моя 🙂
  и така…

  А най-веселото е, че повече от две години по-късно разбрах какво означава Ли Ниан на китайски. Означава Идея!!! /http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=246050/ мда 🙂

  Коментар от LeeAnn — юни 27, 2008 @ 10:00 pm

 11. Означава Идея – явно не е случайно. Вира пък означаваше нещо от йогата, но не помня какво, трябва да го изнамеря, да видя дали има връзка с мен. 😀 😀

  Коментар от Диана — юни 27, 2008 @ 10:18 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: