Панаира на Vira

януари 21, 2008

За Раел, сектите, клонирането, креационизма и мен

rael.gif 

Чували ли сте за Раел? Създателят на сектата Раелитяни и на корпорацията „Клонейд“, която твърди, че вече е клонирала човек? Преди известно време във Всяка неделя имаше интервю на живо с него и последователката му Бриджит Боаслие. Тъй като още не са показали клонираното бебе, другите учени ги обвиняват в лъжа. А и Клонейд трябва да крият мястото, където извършват опитите си, защото нееднократно са били гонени и лабораториите им са били конфискувани от властите.

Истинското име на Раел е Клод Ворилон. На младини е бил автомобилен състезател, после – спортен журналист, пробвал се е и в музикалния бизнес като певец – издал е албум.

На 13 декември 1973 г. животът му се променил. Докато се разхождал сам извън града, ненадейно срещнал извънземни. Създанието, което осъществило контакт с него, той описва така: „…малко по-високо от четири стъпки, с дълга черна коса, бадемови очи, маслинена кожа и излъчваше хармония и хумор.“ Тук – на официалната страница на Раелитяните може да прочетете повече за тази среща и последиците от нея.

След това Клод Ворилон създава сектата си и сменя името си на Раел. Започва да събира пари и да строи мисия, където „нашите създатели“ да осъществят контакт с нас (на първата снимка горе).

Когато в света се заговаря за клониране и се появява първият клониран организъм – овцата Доли, Раел провижда, че е настъпил неговият час. Решен да успее на всяка цена, той не пести сили да привлича хора (особено богати) за каузата си. Намират се такива, които инвестират големи суми в начинанието му. С парите Раел наема учени, основава Клонейд и започва работа, за да се стигне днес до тук.

Защо ви разказвам за Раел?

Нито имам положително отношение към сектите, нито имам такова към хората, решени да получат своето на всяка цена.

Но историята е интересна.

Малко хора са я чували.

И най-вече, защото го използвах за злодея в моя роман. Преиначих историята му, името му, и го направих „лошия“.

Advertisements

6 Коментари »

 1. Долу горе обективно си разгледал проблема без позитивно или негативно мнение(като изключим че си го използвал за злодея в твоя роман).Да те питам ти чел ли си му книгите?Не ми харесва думата секта, предпочитам да обсъждаме възгледите му.Християнството също е било считано за секта преди да попадне под закрилата на властта.Идеологията на Раел ми се струва много правилна и откакто съм прочел книгата му не съм намерил по достоверна версия за Сътворението на света.Напротив това което съм чел или гледал научни и научно-популярни филми потвърждават казаното от Раел.За парите имам информация, че никой не те кара да даваш никакви средства ако не искаш.Това е по скоро с пожелателен характер.

  Коментар от Симеонов — април 15, 2008 @ 1:03 pm

 2. Не, книгите му не съм чела, само някои материали от сайта му. Точно сектата на Раел не ми харесва заради начина по който се стреми към целите си. А иначе, признавам, че съм склонна да приема теорията, че сме създадени от иноземци. Само че много по-добре, според мен, въпросът е разгледан в книгите на Зекария Сичин – тях съм ги чела.

  Коментар от vira111 — април 15, 2008 @ 1:12 pm

 3. За извънземния произход на живота вече има и доказателства. Не толкова убедителни като да срещнеш ненадейно някой, който излъчва ситост и сънливост (или каквото там беше) и те назначава свой пълномощен представител. Но затова пък реални и видими:
  “Изследователи от САЩ и Европа са открили в метеорит молекули, които влизат в състава на ДНК и РНК на живите организми, и имат извънземен произход. Откритието има огромно значение за разбирането на процеса на зараждане и на еволюцията на живота на Земята.”
  Иначе да срещнеш извънземни не е голям проблем, ако съдим от броя на посрещачите. Майсторлъкът е да осигуриш след това „пожелателни“ пари… 🙂

  Коментар от Графът — юни 17, 2008 @ 11:04 pm

 4. Аз вече съм много склонна да приема теорията на Зекария Сичин за произхода на Земята и живота на нея. Чела съм книгите му най-обстойно. Графе, ако не сте ги чел, прочетете поне последната му книга, която обобщава всичко, предположено и написано от него досега. Казва се „Завръщане към Битие“, а подзаглавието е „Догонва ли древните знания съвременната наука?“.
  Много се чудя защо теорията му не може да набере все още популярност. Определено не ни „изнася“ на нас земляните да са ни създали така, както той твърди. Ако Ви е интересно и не сте запознат с неговата теория, мога съвсем накратко да Ви „преразкажа“ основните и моменти 😀 (сериозно!)

  Коментар от Диана — юни 18, 2008 @ 1:44 pm

 5. Благодаря, Диана, ще ми е интересно да прочета преразказа Ви.
  Направете го като публикация и ще го цитираме в Раздумка, става ли?

  Коментар от Графът — юни 19, 2008 @ 6:09 am

 6. Нуждая се от вас!

  Коментар от Петя — септември 28, 2009 @ 5:23 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: