Панаира на Vira

януари 14, 2008

Търсенето на „пазарна ниша“ излиза в космоса

zvezda-copy.jpg Открих едно място, където предлагат да кръстиш на себе си звезда – разбира се срещу съответната сума – от 50 лв. ( за звезди, които се виждат трудно даже и с телескоп) до „цена по договаряне“ (за такива, които могат да се наблюдават и с „просто око“). Не искам да им правя реклама, затова не слагам препратка към сайта им.

Звездите се избират от Международния звезден каталог „Космос – Земя“, започнат и разработен от руснаци. За него пише, че е „уникален труд на стотици учени…“, но ето, че са се намерили и хора, които да му създадат комерсиално приложение. Това е поредното доказателство, че най-добрият начин да се правят пари, е като се заложи на вродената ни грандомания, а тя, както се вижда, заплашва да достигне космически размери.

Не се съмнявам, че има хора, които ще се възползват от предложението, или вече са се възползвали – това личи от една от страниците на сайта (ако тя не е чисто свободно съчинение). Но ми е смешно, защото си представям картинката погледната от другата страна – тази на необятния космос. И звездите сигурно биха ни се надсмели, ако можеха да знаят, че са „РезервЕ“ и че се казват Стефка, Джулия или пък Иван Петров.

Хубавото е, че хич не им пука!

Advertisements

Вашият коментар »

Все още няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: